İş Görüşmelerinde Sorulan En Trend Sorular

İş Görüşmelerinde Sorulan En Trend Sorular


Zamanın gereklerinin değişmesi, teknolojinin artması ve tüm bunlara bağlı olarak da mülakat tekniklerinin gelişmesiyle birlikte iş görüşmelerinde sorulan en trendsoruların yerine de daha özgün ve adayları daha fazla ölçen sorular yerleşmeye başlamıştır. Sözü edilen trend sorular yerine karşılaşabileceğiniz yeni soruları sizler için İnsan Kaynakları uzmanlarının gözünden ve çalışmalarından derledik. Keyifli okumalar…

Bana Kendinizden Bahsedin

Bu trend soru artık IK’cılar tarafından tamamen terkedilmeye yüz tutmuş bir sorudur. Çünkü hem işe alım uzmanı hem de işe talip olan aday için gereksiz zaman kaybı yaratan bir sorudur. İşveren için CV’deki bilgileri tekrar aldığı için, iş başvurusu yapan aday için de soruya nasıl cevap vereceği konusunda sıkıntı yaratmaktadır. Bu sorunun yerine ise iş başvurusunda bulunan adaya hayatınızda en çok heycan duyduğunuz olay nedir? Sorusu yöneltilmektedir. Yeni sorunun cevabı ise birçok çıkarımda bulunulmasına neden olmaktadır.

Beş Yıllık Gelecek Planınız Nedir?

Bu soru da artık terkedilmeye yüz tutmuş sorulardan biridir. Onun yerine asıl soruyu sorma amacına daha uygun olan ‘Emekli olunca ünvanınızın ne olmasınıistiyorsunuz?’ gibi açık sorular sorulmaktadır. Bu sayede adayın kendine güveni ve hırsı ölçülmektedir.

Üstesinden Geldiğiniz bir Engeli Anlatın

Bu soru İK uzmanları için artık kanıtlanamaz sorular arasında yer alıyor ve bu nedenle de soru unutulmaya yüz tutmuş durumda. Onun yerine işe başvuran adaylardan içinde bulundukları iş yerinde karşılacakları bir sorun söyleniyor ve çözüm için örnek çalışma, hatta çalışmalar yapması isteniyor. 

0 yorum :