Twitter Takipçileriniz Sizi Niçin Terkediyor Olabilir?

Twitter Takipçileriniz Sizi Niçin Terkediyor Olabilir?


Twitter en önemli sosyal medya ağlarından olduğu için takipçileri de oldukça fazladır. Twitter’da sağlam bir profil oluşturmanızı sağlayan faktörlerin başında ise takipçi sayısı gelmektedir. Yani ne kadar çok takipçiye sahipseniz o kadar prestij sahibi olmaktasınız. Ancak, kazandığınız takipçileri kaybetmemek de oldukça önem taşımaktadır. Son zamanlarda takipçilerinizi kaybediyorsanız bunların nedenleri şunlar olabilir.

1. Hassas konularda çok sert tepkiler verdiğiniz için takipçilerinizi kaybediyor olabilirsiniz. Özellikle cinsel tercihler, din ve politika konusunda ters tepkiler vermeniz tepki almanıza, takipçilerinizi sıkmanıza neden olacağı için takipçi kaybetmenize neden oluyor olabilir. Karşıt görüşlü fikirler vermekten kaçınmalı ve verdiğiniz tepkileri sınırlandırmalısınız.

2. Hergün okuduğunuz tweetleri kendi alanınızda paylaşmıyor olabilirsiniz. Bu şekilde sosyallik ilkesiniz hiçe sayacağınız için retweet mekanizmasını mutlaka kullanmalısınız. Bunu yapmıyorsanız sitelerde okuduğunuz haber ve makaleleri dahi sosyal paylaşım butonlarıyla paylaşmanız sizin için yararlı olacaktır.

3. Twitter’da sadece çok tweet atmak takipçilerinizi korumanızda tek başına yeterli olmaz. Takipçilerinizin tweetlerine de mutlaka cevap vermelisiniz. Bu yolla takipçilerinizle iletişimmekanizmanızı kapatmayarak takipçi kaybetmenin önüne geçebilirsiniz.

4. Tüm sosyal medya ağlarında olduğu gibi twitter’da da aktif olmanız ve alanınızı güncel tutmanız gerekmektedir. Bu nedenle takipçi sayınızı sabit tutmanız için mutlaka sık paylaşım yapmalısınız.

5. Twitter’da fazla bencil davranarak sürekli kendinizden bahsetmek de takipçi kaybetmenize neden olur. Sosyal medya uzmanlarına göre kendinizden bahsetme oranınız tweetlerinizin %10’u kadar olmalı. 

0 yorum :