Ekonomi mezunları ne iş yapar?

Ekonomi mezunları ne iş yapar?


Ekonomi kişilerin arasında yaptığı alışveriş işleminin araştırılmasında, halkın günlük faliyetlerinin ve gelir kazanmasının incelenmesinde, üretim ve tüketim faliyetlerin organize edilmesinde, bir toplumun gelişmesi hakkında bilgi toplayan bir bilim dalıdır. Bu kadar fazla nitelik ile dolu olan bu bilim dalı ile ilgilenen ekonomistler ne iş yaparlar?

Bir ekonomist, aldığı eğitim ve kendi yeteneklerini kullanması durumunda, insanlara yararlı olabilir, toplumdaki sosyal ve politik alanlarda söz söyleyebilme veya buna etki edebilme gücüne sahip olmakla birlikte, birçok soruna da farklı açılardan çözüm sunabilme yeteneğine sahip olabilir. Tüm bu vasıfları içinde bulunduran kişiler ise ekonomi alanında özel veya devlet kuruluşlarında yüksek gelirli işlerde çalışabilme ayrıcalığına sahip olabilirler. Bankalarda yönetici, araştırmacı olarak görev alabilir, aynı zamanda da kamu görevlerinde de halkın istekleri doğrultusunda araştırma yaparak çeşitli çözümler sunabilirler.  Ekonomi bölümü mezunları bir iş yerinin yöneticiliğini yapabilir ve aldığı eğitim ile birlikte farklı açılardan düşünerek kararlar alırlar. Müfettişlik ve denetçilik alanlarında çalışarak kendilerini geliştirebilirler. Ekonomistler aynı zamanda dünya ekonomisinde de yer alabilir ve dış ticarette etkili bir şekilde iş bulma imkanlarına sahip olabilirler.

Problem çözme yenetğine, yaratıcılık gücüne ve ekip çalışmalarındaki uyuma sahip olan ekonomistler aslında birçok sektörde kendilerine yer alabilirler.

0 yorum :